19 September 2019

Vandaag rijden we ongeveer 265 kilometer om onze laatste bestemming van deze vakantie te bereiken: Valencia. De route is deels door de fraaie bergen en vervolgens langs de kust. Het gebied wordt gedomineerd door Olijfbomen. Wanneer we na een reis door een landschap weer de zee bereiken, moeten we altijd even stoppen om de zee te bewonderen en de geur van de zee op te snuiven. Bij L’Ampolla bereiken we dat punt. We wandelen de haven rond en kopen bij een Patisserie lekker brood, croissants en cake voor de lunch.

De picknick hebben we gepland op een plek waar de voor de wijntjes belangrijke rivier de Ebro de middellandse zee bereikt. Dat is bij Parc Natural Del Delta de L’Ebre. Tot onze verrassing kunnen we ook voor het eerst de Spaanse rijstvelden bewonderen. We picknicken op een bankje, bekijken de vissers en de rondvaartbootjes. We wandelen ook nog even een stukje naar een uitkijkpunt waar vandaan we de Ebro te zee zien in stromen.

Om een beetje op te schieten kiezen we voor de tolweg, met 120 km per uur schiet dat lekker op. Toch hebben we het gevoel dat we wellicht iets missen als we niet via een B weg langs de kust rijden. We verlaten de tolweg bij en stoppen voor een koffietje aan het strand bij La Torre de la Sal. Dit dorp bestaat voor een groot deel uit allemaal vrij nieuwe flats met allemaal appartementen, waarschijnlijk gebouwd voor overwinteraars. Lekker relaxed zo vanuit je appartement lopen en kunnen kiezen uit een grasveld of het strand…..

De laatste 90 km nemen we toch weer de tolweg waardoor we rond 16.00 uur kunnen inchecken bij Mon Suits San Martin. De ligging van dit appartement is werkelijk briljant, het is midden in het centrum. De auto parkeren we in de parkeergarage van Placa la Reine. Vanuit het appartement we kijken links uit op Sagardi en rechts op Placa la Reine met de mooie kerk.

We blijven niet lang in het appartement en wandelen het oude centrum van Valencia rond. Het is net als in Madrid een feest van herkenning. Wat een geweldige stad. Rond 20.00 uur kunnen we gelukkig bij Sagardi een tafeltje krijgen en eindelijk genieten van de super lekkere Pinxtos. Hmmmmm ze zijn nog steeds net zo lekker als 9 1/2 jaar geleden!! En morgen is het World Paella day op Placa Ajuntamenta.

Een koffietje bij Starbucks, een avondwandeling door de gezellige stad en een ijsje als afsluiter maken deze heerlijke dag compleet.

19 september 2019
Overige berichten