29 december 2012

Het is vandaag zaterdag en dan is de Sultan Qaboos Grand Mosque weer open voor niet molisms van 8.00 tot 11.00 uur. Om de moskee te kunnen bezoeken staan we vroeg op en vertrekken we direct na het ontbijt.

De Sultan Qaboos Grand Mosque is in 2001 geopend. De Moskee bevindt zich binnen een ommuurde omgeving met een minaret op iedere hoek en een vijfde minaret halverwege de muur aan de noord kant. Bezoekers mogen binnen komen via een mooie tuin bij de zij ingang en waar zich direct de Ladies prayer hall bevindt. Vrouwen moeten een hoofddoek dragen en om de ruimtes te betreden moeten uiteraard de schoenen uit. Het is een grote  indrukwekkende Moskee, gebouwd volgens de Egyptische architectuur met Omani en Persian tradities. De Main Prayer hall is enorm groot, het tapijt is de een na grootste ter wereld gemaakt door 400 vrouwelijk weefsters.. De enorme kroonluchter van kristal in het midden is 14 meter. De grote hal wordt omgeven door bogen. De gouden koepel is zowel van buiten als van binnen prachtig. We vinden het een heel mooie Moskee en absoluut een bezoek waard.

We rijden door naar Old Muscat en brengen een bezoek aan de grote Muttrah Souk. We wandelen wat rond op zoek naar leuke souvenirs, maar kunnen niet slagen.

Hierna gaan we terug naar het strand, Shatti al Qurum, waar we gisteren zijn geweest. We lunchen bij Costa op het terras in de zon en genieten van het uitzicht op zee. We maken nog een wandeling over het strand, echt heerlijk. Oh, wat gaan we dit missen als we volgende week weer terug zijn in Nederland !!!!  Het is zonnig en ongeveer 23 graden, aan de kust is het wel 10 graden koeler dan in de bergen.

Het is inmiddels ‘siesta’ tijd. Bijna alle winkels sluiten in Oman tussen 13.00 en 16.00 uur. Voor ons het moment om terug te gaan naar het hotel en op het dakterras bij het zwembad te gaan relaxen.

We gaan vanavond eten bij restaurant ‘Kargeen’, dat zich bevindt in Madinat Sultan Qaboos. Het schijnt de meest prettige omgeving te zijn om te dineren in Muscat. We zijn benieuwd……