Zaterdag 15 Februari 2020

Het is alweer de laatste dag van het lange weekendje Sevilla. We gaan eerst op weg richting de wijnroute in de provincie Huelva, alhoewel we daar geen hoge verwachtingen van hebben. Voor zover we kunnen lezen op de websites van de bodega is er geen een open zonder vooraf een afspraak te maken. Gezien het feit we niet weten hoe laat we daar zijn lijkt ons dat niet verstandig. Onderweg zien we voornamelijk Olijfbomen en kurkbomen, het landschap is redelijk vlak. De wijnroute is een klein rondje en loopt van Moguer > Bonares > Niebla > La Palma del Condado > Bollullos Par del Condado naar Almonte. We komen vanuit Sevilla en komen als eerste langs Almonte. De wijnvelden zijn met name kleine stukjes grond met hele kleine wijnranken erop die net beginnende blaadjes krijgen. Omdat hier, net als bij Montilla en Jerez de Frontera, vooral de druiven soorten Palomino en XP goed gedijen is het ook hier vooral een regio waar de ‘Sherry’ achtige wijn gemaakt wordt.

We rijden eerst naar de kust, als we dan toch dichtbij zijn willen we ook wel even de zee zien. We rijden een deel door Parque National Donana, waar we in de verte flamingo’s zien. We doen een poging maar helaas lukt het ons niet dichtbij ze te komen.

We aanschouwen de zee bij de gezellige badplaats Matalascanas. Het is zonnig met wel 25 graden, heerlijk weer dus, maar verder is er voor ons niets wat ons aantrekt daar langer te blijven.

We gaan op zoek naar de wijngebieden en rijden doelbewust naar Bodegas Contreras Ruiz in Rociana del Condado. Zij maken wijn van de Zalema druif, die wij niet kennen en waar we wel nieuwsgierig naar zijn. Daar aangekomen is wel iemand aanwezig, maar de man verteld ons dat een bezoek echt alleen op afspraak kan. Aangezien de wijngaarden voor ons niet indrukwekkend genoeg zijn en er toch waarschijnlijk geen bodega open is, besluiten we terug te rijden naar Sevilla.

In Sevilla bezoeken we de Kathedraal. We kunnen niet weg gaan zonder dat opnieuw te doen. Catedral de Santa María de la Sede is de grootste gotische Kathedraal van Europa. De kathedraal is gebouwd in de vorm van een vijfbeukige kruikerk met kapellen en is van binnen 127 meter lang, 83 meter breed en 43 meter hoog. De Giralda, de 104,5 meter hoge klokkentoren van de kathedraal, is het waarmerk van de stad Sevilla. De kathedraal van Sevilla heeft een uitzonderlijk rijke inventaris. Eigenlijk is het wel een beetje bizar hoeveel geld/waarde je soms tegen kan komen in kerken. We beklimmen de toren naar 34 hoog en genieten ook nog van het geweldige uitzicht over Sevilla. Wat een stad, we zijn er van overtuigd dat dit bezoek niet de laatste keer is.

We vullen de middag verder met heerlijk door Sevilla heen te slenteren en wat te shoppen. Bij Confiserie La Campana smullen we een overheerlijk taartje tussen de drukke Spanjaarden die hetzelfde idee hadden….

Tevreden sukkelen we weer terug naar ons appartement, om daar uit te rusten en te koken.

15 februari 2020
Overige berichten