14 Februari 2020

Het is Valentijnsdag, en waar kan je die beter rondbrengen dan in het zonnige Spanje?

We rijden in 1 ½ uur door de Olijfbomen regio naar Cordoba waar we de Mezquita-Catedral de Córdoba willen bewonderen. Als we toch enigszins in de buurt zijn slaan we die geweldige Kathedraal zeker niet over. Het weer is super goed, lekker zonnig en een strak blauwe lucht. Online hebben we onderweg toegang gekocht, waarmee we direct naar binnen mogen. Het blijft een indrukwekkend gebouw met de verschillende culturen die het uiteindelijk samen tot stand gebracht hebben zoals het er nu uitziet. De Mezquita is een uniek architectonisch monument, want op de plaats waar ooit de Visigotische kerk Vincentuis van Zaragoza stond op de fundamenten van een Romeinse Tempel, werd na de verovering van Córdoba in 711 door de Moren een Moskee gebouwd.

Daarna gaan we op zoek naar de redelijk onbekende wijnroute voor deze regio, die begint 32 km onder Cordoba bij Fernán Núñez > Montemayor > Montilla > Aquilar de la Frontera Puente Genil > Lucena > Cabra > Zuheros > Baena > Priego de Córdoba. De hele route kunnen we niet rijden want we moeten ook nog terug naar Sevilla. We hebben het bekenste stadje uitgekozen voor een bezoek aan een Bodega. In 40 minuten rijden we naar Montilla. In het winterseizoen sluiten de meeste Bodegas om 15.00 uur. Om 14.00 uur komen we aan bij Bodegas Cruz Conde. Er is geen wijntoer vandaag, maar de aardige dame wil ons wel in de Tienda wijntjes laten proeven en uitleg geven.

Eigenlijk is deze regio een ‘Sherry’ regio met wijn op basis van de Sherry druif PX. Maar de naam Sherry mag alleen aan wijn gegeven worden als die uit de regio Jerez de la Frontera komt. Vandaar dat in deze regio namen als Fino, Palo Cortado en Oloroso aan de wijnen zijn gegeven. De uitleg vinden we erg leuk en daarmee begrijpen we ook iets meer van deze regio waar we met online informatie niet heel goed uitkwamen. De Sherry wijn is niet echt mijn smaak maar we vonden het wel heel erg leuk om gedaan te hebben.

In 1 ½ uur rijden we terug naar Sevilla. Naast ons appartement worden vanavond Flamenco shows gegeven, er zijn nog kaartjes voor 18.45 uur en we besluiten kaartjes te kopen. Eerst wandelen we nog even naar het winkelstraatje iets verder op voor een tapas en een drankje. Wat een gezelligheid weer en wat hebben we toch geluk met het appartement zo midden in het centrum alles is op korte loopafstand.

De Flamenco show, was in tegenstelling tot mijn verwachting ongelooflijk mooi. De zaal is klein er kunnen maar 32 mensen in, we zaten op rij 2 en heel dichtbij waardoor we heel goed de gelaatsuitdrukking zang, dans en muziek konden aanschouwen. Een echte aanrader dus.(www.salafabiola.com)

Voor het diner schuiven we aan bij Gago 6 en genieten daar van een heerlijke Paella, daarna maken we uiteraard nog een avondwandeling door Sevilla.

Wederom een super geslaagde dag !

14 februari 2020
Overige berichten