1 april 2018

We staan om 6.00 uur op, nemen een snelle douche en ontbijt en checken vervolgens uit. De check out vraagt even wat geduld, want iemand moet de kamer eerst checken of alles wel in orde is en of wij niets vergeten zijn… We gaan op weg naar het vliegveld om 7.25 uur. In 30 minuten rijden we naar het vliegveld, gooien onderweg de tank vol en brengen de auto terug bij Avis. Bij Avis zijn onze papieren kwijt. JW geeft aan dat ze de auto maar moeten aftekenen en hun papierwinkel maar op orde brengen waar wij niet bij hoeven te zijn.

Bij Aeromexico staat geen lange rij, maar de Mexicanen die er staan hebben ongelooflijk veel bagage en goederen bij zich. Er is zelfs een aparte balie voor meer dan 120 kilo. Het duurt daardoor wel eventjes voordat we aan de beurt zijn.

Vervolgens moeten we nog door de controles wat prima en binnen de tijd die we hebben verloopt. Om precies 10.49 uur rijden we bij de gate weg maar het duurt daarna nog wel 25 minuten eerdat het vliegtuig op mag stijgen. Na 50 minuten vliegen landen we op Havana. We zaten voorin het vliegveld en wisten nu wat ons te wachten stond bij de paspoort controle waardoor we met stevige pas die richting uit gingen. Er zijn voldoende douane medewerkers aan het werk en de controle verloopt ook goed.

Rest ons nog de koffers te halen, wat een behoorlijke aanslag pleegde op ons geduld. Een koffer kwam vrij snel, de tweede liet daarna 45 minuten op zich wachten. Eerst ben je dan geïrriteerd, maar als je het gevoel krijgt dat de koffer wellicht niet is meegekomen ben je uiteindelijk alleen maar opgelucht als de koffer uiteindelijk op een band tevoorschijn komt. Reizen is eigenlijk voor het grootste gedeelte gewoon wachten !!

Zo, we kunnen naar de taxi die ons in 20 minuten naar Hotel Mercure Sevilla brengt. Daar checken we uiteindelijk in om 15.15 uur.

We nemen een koffietje, doen onze korte broek aan en gaan weer op ons gemak van Havana genieten. We wandelen gezellige straatjes door die we nog niet gezien hadden, maar ook de fraaie straatjes en pleintjes waar we al waren geweest. Net als bij ons vorige bezoek is de sfeer geweldig en relaxed. Het is gewoon gezellig druk.

Bij de toeristen office kopen we toegang tot een tabaksfabriek, dat is voor morgenochtend. Na ons eventjes opgefrist te hebben wandelen we weer terug om buiten op een terrasje Kreeft te eten en een Mojito te drinken. Dat hadden we nog niet gedaan, en is een must als je in Havana bent… He lekker, we hebben weer genoten.

De dagelijkse 10.000 stapjes hebben we vandaag in ieder geval weer ruim overschreden.