6 Oktober 2019

Na een uitgebreid ontbijt gaan we met de auto op zoek naar de Jägalawaterval, het is de grootste natuurlijke waterval van Estland. De waterval bevindt zich in de rivier de Jägala, die 4 km verderop in de Finse Golf stroomt. De waterval is 8 meter hoog en 50 meter breed. Vanwege het noordelijke klimaat in Estland bevriest de gehele waterval in de winter. De waterval is niet groot maar absoluut de moeite van het bezoek waard.

We rijden verdere en zijn op zoek naar een wandelroute in het Nationaal park Lahemaa. Onderweg stoppen we bij de Kolga Bay, die uitzicht biedt op de Golf van Finland. We komen uiteindelijk aan in Palmse, dat is een plaats in de Estlandse gemeente Haljala behorende tot de provincie Lääne-Virumaa. De plaats heeft slechts 61 inwoners en heeft de status van dorp. Palmse ligt in het Nationaal park Lahemaa, het blijkt dat het dorp is vooral bekend vanwege zijn landhuis dat als museum in gebruik is. Helaas is het gesloten. Het blijkt toch erg lastig een wandelroute te vinden in het park, waardoor we besluiten eerst te gaan lunchen. Voor de lunch stoppen we in Viitna het dorpje staat vooral bekend om de historische taverne aan de weg, die wij dus ook ontdekt hebben…. Na de lunch rijden we naar Viitna Pikkjärv, het is een prachtig meer van 16,1 ha in het noorden van Estland we dwalen wat rond en bewonderen de prachtige natuur.

Aangezien we ook nog graag de rest van Tallinn willen bewonderen rijden we terug naar het hotel. Na een korte pauze in het Metropol Spa hotel gaan we weer op pad om Tallinn verder te ontdekken, maar eerst gaan we voor een over heerlijke pizza naar Restoran Basiilik Pitsa ja Pasta.

Als we het centrum nog verder bewonderd hebben en ook nog wat hebben gewinkeld, bereiden we ons voor op de verrassing van de dag. We hebben diner gereserveerd in het restaurant van de televisietoren van Tallinn, die staat in Pirita aan de noordoostkant van Tallinn. Met 314 meter hoog is de hoogste constructie in Estland. Het gebouw verzorgde de radio- en tv-verbindingen voor de Olympische Spelen in Moskou in 1980.

Het uitzicht vanaf de toren is werkelijk magnifiek en met de hoogtevrees viel het ook enorm mee. Een absolute aanrader. Het diner in de toren was werkelijk verrukkelijk, het personeel super aardig en attent. Ook het diner kunnen we iedereen echt aanbevelen.

We hebben echt genoten van een gezellig weekend dat voorbij gevlogen is. Tallinn is een prachtige stad en de natuur van Estland is ook erg fraai.

Aitäh Tallinnale suurepärase nädalavahetuse eest!

6 oktober 2019
Overige berichten