Sevilla

Donderdag 13 Februari 2020

We hebben vorige week last minute een lang weekend Sevilla geboekt. De weersvoorspellingen waren goed en we hadden heel veel zin er even uit te zijn. Met Transavia vliegen we in 2.40 uur naar Sevilla. Bij Avis halen we vlotjes de huurauto op en na 20 minuten parkeren we de auto in de parkeergarage vlakbij het appartement. Rond 13.00 uur checken we in bij Suites Machado (https://www.suitesmachado.com/rooms/deluxe-86-mĀ²-suite-with-terrace/). We hebben een prachtig appartement met terras en midden in het centrum. Wat een pareltje en wat hebben wij geluk.

Het is zonnig met af en toe een wolkje, we besluiten direct op pad te gaan om te lunchen. Het straatje uitlopend richting het centrum brengt ons langs Portugese Nata, tja die zien er zo overheerlijk uit daar lopen we echt niet voorbijā€¦ Vervolgens wandelen we naar de Kathedraal, voor ons het middelpunt van Sevilla, het is er reuze gezellig. We zijn echt in ons nopjes. Voor de lunch gaan we naar Sagardi / Oiro en genieten daar van de welbekende Pinxtos.

Met een vol buikje gaan we op pad naar Real Alcazar. Het is midden februari en waar we geen rij hadden verwacht stond die er toch. Na een minuut of 20 hebben we toegang en mogen we de Real Alcazar gaan bewonderen. Ook al zijn we hier jaren geleden geweest, het blijft werkelijk prachtig. Het paleiscomplex is waarschijnlijk het oudste koninklijk paleis van Europa dat nog steeds als zodanig in gebruik is. Het is een van de beste voorbeelden van Mudejar architectuur een bouwstijl in het door de christenen heroverde Spanje die sterk beĆÆnvloed was door de Moorse cultuur.

Vervolgens wandelen we naar Plaza de Espana, daar is het veel drukker dan jaren geleden. Ook het plein blijft zeer indrukwekkend, wat een prachtige gebouwen. Het halvemaanvormige plein is een van de bekendste pleinen van Sevilla. Het plein heeft de vorm van een enorme halve cirkel die volledig wordt omringd door gebouwen. Het merendeel van deze gebouwen wordt vandaag de dag gebruikt door de overheid. Onderaan de gebouwen bevinden zich 52 tegelmozaĆÆeken of frescos. Alle Spaanse provincies zijn afgebeeld. Midden op het plein staat een fontein en het middenplein wordt bijna volledig omringd door een kanaal waarover vier bruggen zijn aangelegd die de 4 oude koninkrijken van Spanje vertegenwoodigen: LeĆ³n, Castilla, AragĆ³n en Navarra. Het is enorm gezellig, de zon schijnt volop, er wordt gedanst en muziek gemaakt echt kneuterig.

We wandelen terug naar het centrum en kopen lekker vers brood bij het bakkertje die we vanmiddag al gezien hadden en halen lekkere verse producten bij een supermarkt om ‘thuis’ gezond te koken. Heerlijk! Volgens Spaans gebruik maken ook wij nog even een avondwandeling door het centrum genietend van een ijsje. Dan vinden het na 20.000 stapjes vandaag uiteindelijk wel genoeg geweest.

Wat een geweldige eerste dag en wat een mooi weer in februari !

13 februari 2020
Overige berichten