18 December 2015

Als we wakker worden ziet er het nog vrij donker uit, dat voorspelt niet veel goeds. En, inderdaad het regent. Gisteren was het nog bloedheet toen we aankwamen, het is nu echt fris. Het ontbijt wordt bij de bungalow gebracht klokslag 8 uur. Gezien het weer nemen we ruim de tijd om wat te rommelen. Tegen 11 uur checken we uit en rijden we naar het centrum van La Rioja, het is er heel druk en we kunnen werkelijk nergens onze auto parkeren!!! Na een paar rondjes zijn we er wel klaar mee en besluiten op weg te gaan naar Catamarca.

Bij een Panaderia slaan we nog wat ‘noodrantsoen’ in. Gisteren kocht ik een stokbrood in de supermarkt. De jongen liet die mij keurig netjes zien en na mijn goedkeuring dat het goed was liep hij er mee naar de kassa, pakte een zakje en brak vervolgens het stokbrood in drie stukken !! Ik was zo perplext en moest er heel erg om lachen. Ach, tja anders past het niet in het zakje he….Vandaag aanschouw ik hetzelfde ritueel bij het bakkertje, ze hebben hier blijkbaar niet van langwerpige zakjes gehoord. Met onze thermoskan, een paar dagen geleden gekocht na het af te hebben gekeken van vele reizigers die er Mate in meenemen (een soort thee), hebben we ook heet water bij ons voor een kopje koffie.

De reis duurt ongeveer 2 uur, het blijft maar regenen en het is enorm mistig. De bergen die er ongetwijfeld moesten zijn konden we niet zien. Gelukkig is het maar een relatief korte rit, die door het weer toch vermoeiend en daarbij nog eens super saai verlopen is qua uitzicht.

In Catamarca checken we in bij Amercian Catamarca Park hotel. We nemen de tijd om ons reisschema onder de loep te nemen en de hotels na te lopen die we geboekt hebben. Begin van de avond gaan we op pad voor een wandeling door de winkelstraat en het diner. De winkelstraat is niet echt bijzonder en het centrum vertoont, net als andere steden/dorpjes die we al aangedaan hebben, veel achterstallig onderhoud. In de Lonely Planet hebben we een restaurant gezien die helaas niet meer bestaat. Dit is overigens niet de eerste keer. Vervolgens lezen we ook dat er een Tapas bar moet zijn met Pinxtos, dat lijkt ons wel wat. Daar aangekomen staat vermeld op de deur dat het die pas om 21.00 uur open gaat!!! Maar daar gaan we echt niet op wachten, het zit ons vandaag niet mee. We belandden uiteindelijk om de hoek van ons hotel in een cafe-restaurant en kiezen voor iets simpels: hamburger en een omelet. We wandelen nog even een stukje rond, aanschouwen de drukte op het pleintje en besluiten te gaan slapen.