27 juni 2022

Vandaag rijden we van Ajaccio naar Porto Vecchio. Onderweg hebben we een aantal stops gepland.

We beginnen bij Filitosa, dat is een archeologische vindplaats. Er staan beelden die veel weg hebben van de majestueuze vondsten op Paaseiland in Chili. De eerste ontdekkingen gaan terug naar de steentijd. De meest indrukwekkende vondsten zijn 32 Menhirs-standbeelden van wel 2 meter hoog, in lineaire opstelling met gebeeldhouwde gezichten. Het is nog steeds niet achterhaald hoe en waarom de immense Menhirs werden gebouwd. De site is heel erg fraai en zeker een bezoek waard ondanks het erg warm was.

Onze volgende stop is bij een heel lieflijk dorp Sartène het oude centrum is klein, maar heel erg bijzonder om gezien te hebben.

Vervolgens rijden we door naar Bonifacio. De route is best fraai maar niet zo mooi als voorgaande dagen. Aangekomen bij Bonifacio rijden we direct door naar een parkeerplaats bovenop bij de Citadel. We wandelen het zeer fraaie oude centrum rond en bewonderen de witte rotsen en kliffen.

Inmiddels zijn we best moe en besluiten het laatste stukje naar Porto Vecchio te rijden. We checken in bij het Golden Tulip hotel en hebben gelukkig weer zeezicht.

27 juni 2022