28 juni 2022

Voor vandaag hebben we een toer gepland langs een van de mooiste routes van Corsica: Alta Rocca – het Bavella massief die een hoogte heeft van 2134 meter. Het is bewolkt en het regent af en toe zelfs een beetje.

De route is omgeven door dennenbomen en kastanjebossen en het landschap wordt steeds bergachtiger als we rijden richting Zonza. De omgeving staat vooral bekend om de grillige bergpieken die oprijzen uit het Bavella massief. We bezoeken eerst 
Zonza, het is een prachtig klein dorp in het hart van de regio l’Alta Rocca. Helaas begint het te regenen en trekt er veel mist op. Op het hoogte punt van Alta Rocca aangekomen, is het zo mistig dat we de bergen niet meer zien. Helaas, erg jammer. We lunchen uiteindelijk in de auto.

We vervolgen de route door de canyon. Het weer klaart een beetje op en het lukt ons toch op bepaalde momenten de prachtige grillige bergtoppen te bewonderen. De route is echt zeer fraai en relaxed rijden ondanks alle bochtjes.

We besluiten langs de kust terug te rijden naar Porto Vecchio met een tussenstop bij een wijnhuis in Lecci. We kiezen er een uit op de gok: Domaine de Torraccia. Ze zijn open en we zijn welkom. Ze hebben drie rode wijnen en die mogen we proeven, we zijn aangenaam verrast de wijntjes zijn echt heel goed. De dame is uiterst vriendelijk en geeft ons uitleg, we mogen ook nog even door de wijngaarden wandelen. Echt een gelukstreffer. Uiteraard nemen we de 3 wijntjes mee.

28 juni 2022
Overige berichten