3o juni 2022

Gisteren avond zijn we nog naar Bastia gereden. We wandelden eerst door de Citadel maar belandde al snel in de gezellige haven. Als je door de haven van Bastia loopt, kun je niet om de 17e-eeuwse Saint-Jean Baptiste. De barokke gevel van de kerk versierd met marmer valt meteen op. De twee torens steken met kop en schouders boven de daken van Bastia uit, echt prachtig. Het was er super gezellig, de terrasjes zaten vrijwel allemaal vol. Op een binnen plein werd gedanst, bij een live optreden.

Het is vandaag onze laatste dag op Corsica. Tot slot maken we vandaag een ritje over de D80 wat absoluut aan te raden is. Deze route loopt langs de kustlijn van het schiereiland, wat prachtige uitzichten oplevert.  Cap Corse is een van de mooiste landschappen van Corsica en steekt als een vinger naar het Franse vasteland, met aan de ene kan de Tyrreense Zee en aan de andere kant de bergen van het vaste land.

De combinatie van haar prachtige bossen, bergen, dorpjes, kustplaatsjes, kustlijn, torens en mooie baaien maakt dit gebied heel aantrekkelijk om te verkennen. Onder andere Nonza is een heel fraai dorpje om door heen te wandelen. De nog 60 van de ooit 100 Genuese torens zijn echt heel fraai. Sommige torens zijn gerestaureerd, andere verkeren in een minder goede staat. We kwamen ook nog bij toeval een heel mooie molen tegen, Moulin Mattei en het uitzicht bij de toren was magnifiek. De Coteaux du Cap Corse is de AOP voor rode, rosé en witte wijnen, we komen dan ook regelmatig wijngaarden tegen. Uiteindelijk besluiten we dat we niet nog een Domaine of Clos willen bezoeken en laten de wijntjes voor wat ze zijn.

We brengen nog een kort bezoekje aan Bastia dat overdag met 30 graden minder gezellig overkomt dan in de avond. We houden het dan ook snel voor gezien. 

Bij terugkomst neemt JW nog even een duik in zee, want het zal wel weer even duren eerdat hij die kans krijgt met 30 graden….

We maken zelf een heerlijk diner en genieten daarvan met uitzicht op zee. We gaan Oro Biancu missen !

Het weekje zit er al weer op. We hebben echt enorm genoten van Corsica, met name door het weer want dat was super.

30 juni 2022