26 Juni 2022

Vandaag rijden we vanuit Calvi een lange maar mooie route met als eindpunt Ajaccio. We hakken de route in 4 x een uur rijden en uiteraard stoppen bij al het moois wat we willen zien. Corsica is een eiland van kleuren en contrasten. Al direct vanaf Calvi veranderd het landschap het is rotsachtig en de wijnranken en olijfbomen zijn er nauwelijks meer te zien. Slingerend door de bergen bereiken we de Bocca di Palmarella, een bergpas. Het is een van de vele stopplekken op deze route, maar volgens vele mensen wel de allermooiste. Je overziet er de baai van Girolata vanaf ruim vierhonderd meter hoogte.

Vervolgens rijden we door naar Porto waar we stoppen bij een fraaie baai voor onze picknick. Porto is erg kleurrijk, de helderblauwe zee vormt een mooi contrast met de rode rotsen.  Vervolgen genieten we van prachtige rode rotspartijen van de Calanques de Piana. Heel bizar, maar direct voorbij Piana houdt de rode rotsachtige omgeving weer op. Echt een prachtige omgeving ! 

Verder genieten we van alle baaitjes die we voorbij rijden met geweldig uitzicht vanuit de bergen. Rond 16.00 uur checken we in bij Hotel La Pinede. We mogen wederom genieten van prachtig uitzicht op zee.

De route is echt een aanrader, veel kronkelweggetjes maar als je er de tijd voor neemt zeer zeker de moeite waard.

Vanavond gaan we het oude centrum van Ajaccio bewonderen, het is de hoofdstad van het eiland en de geboorte stad van Napoleon. Ajaccio wordt ook  ‘klein Nice’ genoemd.

26 juni 2022