11 mei 2023  

Het is onze laatste volle vakantie dag, en die is gereserveerd voor de druipsteengrot COVA de CAN MARÇÀ. Voordat we naar Port de Sant Miguel rijden voor de grotten, bezoeken we eerst het heel gezellige stadje Santa Gertrudis de Fruitera. Het draait hier om Art, Hand made en workshops. Echt heel erg leuk. Het is bewolkt, maar de regen heeft zich beperkt tot onderweg.

Aangekomen bij de COVA de CAN MARÇÀ kunnen we 5 minuten later meteen met een Tour mee. De grotten zijn heel erg mooi, fraai verlicht, goed te bewandelen en de gids vertelde een en ander hoe de grot ontstaan is en momenteel behandeld wordt. De grotten waren zeker een bezoek waard.

Het is inmiddels tijd voor een late lunch, de picknick die we meegenomen hebben nuttigen we op een bankje uitkijkend op de fraaie baai van Port de Sant Miguel.

Via Sant Miguel de Balansat en Sant Llorenc de Balafia (beide piek kleine dorpjes) rijden we naar Santa Eularia des Riu. De zon is inmiddels weer gaan schijnen en daar zijn we heel blij mee. Santa Eularia des Riu is onze favoriet van deze reis, naast Ibiza stad. Het heeft een heel mooie wandel promenade, het is echt een wat groter stadje dan de meeste die we gezien hebben en bovenal echt heel erg gezellig om te vertoeven.

Tegen het einde van de middag rijden we weer terug naar Sant Antoni. We gaan vandaag zelf Paella maken….

Het was weer een zeer geslaagde dag!

11 mei 2023