28 december 2012

We hebben vannacht heerlijk geslapen. Na de enorme regenbui van gisterenavond is het deze ochtend mistig en bewolkt. Onderweg hebben we ons regelmatig afgevraagd of de wegen echt dusdanig onder water kunnen lopen zodat je niet verder mag rijden. De enorme bui van gisteren bekijkend, hebben we ons daar inmiddels ook een goed beeld bij.

Na een goed ontbijt in het City Seasons hotel maken we een plan voor vandaag. Het is vrijdag en dan is bijna alles gesloten, een aantal Shopping Malls gaan om 16.00 of 17.00 uur open.

We banen ons een weg door het enorme wegennet van Muscat naar ‘Old Muscat’ en bezoeken het Al Alam Palace. Een flamboyant paleis gebouwd in 1972. Het is van Islamitische ‘design’, twee witte vleugels met een prachtig kleurend centraal midden. De sultan heeft aan de achterkant schitterend uitzicht op de haven en vlak achter het paleis bevinden zich twee forten: Jalali en Mirani.

JW heeft op de Iphone de kaart van Muscat ingeladen en daar zijn we enorm blij mee. Voordat je het weet rijd je hier in een richting wat niet de bedoeling was….

We vervolgen onze weg richting de kust, waar we uiteindelijk uitkomen aan de kust in de wijk Qurum. Het is er een drukte van belang en de meest ‘dure’ auto’s rijden aan ons voorbij. We ‘spotten’ voor het eerst een Starbucks in Oman en die rijden we uiteraard niet voorbij…. Genietend van een espresso en een heerlijk muffin, zien we hoe de jonge heren in de ‘dure’ auto’s iedere keer heen en weer rijden. Echt lachen, ze zijn aan het ‘flaneren’ en keren steeds weer terug via de rotondes aan het eind van de weg.

We gaan op zoek naar een Jahwarat Ash Shafi Mall, iets verderop langs de kust. Langzaam komt het zonnetje gelukkig weer tevoorschijn.  Vlak voor een tweede Starbucks kunnen we parkeren en zien ook nog eens een Costa op de andere hoek. Hmmm heerlijk, vandaag komt het wel goed met onze koffietjes….We maken eerst een wandeling over het strand en bestellen een Panini bij Starbucks. Er zijn hier zelfs gezellige terrasjes, waar we onze lunch kunnen nuttigen en ondertussen de menigte kunnen aanschouwen. Muscat is duidelijk een verhaal op zich in Oman. Ongetwijfeld verblijft een groot aantal van de bijna 800.000 Expats die Oman ‘rijk’ is, in Muscat.

Inmiddels is het bijna 17.00 uur, we stippelen de route uit naar het gebied van de Shopping Malls. We wandelen daar een tijdje rond en zien een winkel met de beroemde Oman parfum ‘Amouage’. Voor komende zondag hebben we een bezoek gepland aan de parfum fabriek in As Seeb. Het schijnt de meest dure parfum ter wereld te zijn en uiteraard zijn we heel nieuwsgierig. We krijgen uitgebreid uitleg bij ieder luchtje. De geuren zijn samengesteld met Omani ingrediënten. Sommige luchtjes vinden we echt veel te sterk, maar een aantal vinden we heel erg lekker ruiken. Uiteindelijk valt mijn keuze op ‘Amouage Ciel’, die ik van JW cadeau krijg.

Tevreden met deze fijne dag, waarbij later op de dag uiteindelijk toch het zonnetje is gaan schijnen, gaan we de uitdaging aan om het hotel terug te vinden. Ondersteunt door de Iphone vinden we de weg terug. Op het dakterras schieten we nog een paar mooie plaatjes van Muscat ‘by night’ en het zwembad van het hotel.

’s Avonds eten we een ‘ongezonde’ hamburger  met patat bij Fridays en sluiten af met een espresso op het pleintje voor het hotel.