20 december 2012

Ons verblijf in Dubai zit er al weer op.  Met de taxi gaan we terug naar het vliegveld, waar we met Oman Air om 12.20 uur in 45 minuten terug vliegen naar Muscat. Het meest tijdrovende van de reis, is de douane. Zowel in Dubai als in Oman is dit enorm trage proces, in onze beleving, echt aan verbetering toe.

Op het vliegveld in Muscat halen we bij Hertz de huurauto op. Het is een 4×4, wat een grote bak zeg !! Maar goed, we verwachten dat die ons veilig door het landschap van Oman zal vervoeren.

In een uurtje rijden we naar Mussanah. We brengen eerst een bezoek aan ‘het centrum’, dat er uitgestorven en troosteloos uitziet. We keren om en rijden terug naar de highway. In een klein kwartiertje bereiken we eenvoudig het Millenium Resort Mussanah, onderweg wordt enorm veel aan de weg gewerkt maar daar hebben we nauwelijks hinder van. Het nieuwe Millenium Resort ziet er prachtig uit en de kamers  zijn erg mooi en van alle gemakken voorzien. Het uitzicht op zee maakt het voor ons helemaal af. We relaxen bij het zwembad met een drankje en bekijken wat er nog verder allemaal aangelegd wordt. ‘s avonds genieten we van een overheerlijk buffet. De bediening is top en de kok weet echt hoe hij ons kan verleiden tot het proeven van allerlei lekkernijen.

We zijn benieuwd wat Oman ons vanaf morgen nog meer aan verrassingen zal gaan brengen………..We starten morgen met de Rustaq Loop.