30 december 2012

Gisteren waren we aangenaam verrast door het mooie Kargeen Restaurant http://www.kargeencaffe.com/en/. Het heeft een heel grote binnentuin en het was er inderdaad ontzettend gezellig. Je kan er ook ontbijten, lunchen en Shisha roken. Bij binnenkomst kregen we direct een vers gebakken Omani brood aangeboden. Toen we advies vroegen over de Omani gerechten, werden we meegenomen naar de keukens om te zien hoe de gerechten worden klaargemaakt. JW kiest voor het specifieke Omani gerecht Shuwa en ik kiest voor Briyani Dajaj. Het was werkelijk overheerlijk en we hebben genoten van de Omani sfeer.

Het is onze laatste dag in Oman. We krijgen een late check out en gaan op weg naar Seeb. We bezoeken de nieuwe Amouage parfumfabriek, die twee weken geleden geopend is. We krijgen een korte rondleiding en zijn een beetje teleurgesteld. Het is allemaal een beetje gehaast en meer gericht op de verkoop van de parfum. Bij de mooie entree staat wel uitgelegd hoe de geuren samengesteld zijn. De jongen die ons in het winkelcentrum hielp twee dagen geleden, vonden wij veel enthousiaster dan de dame in de fabriek.

We rijden door naar het centrum van Seeb via de boulevard en zien heel veel mensen op het strand en in zee iets verzamelen. We stoppen en nemen een kijkje. De lokale bevolking verzamelt schelpdiertjes en JW kan het niet laten om ook even te ‘jutteren’. Een vriendelijke man legt ons uit hoe hij ze gaat bereiden en overtuigd ons dat ze heerlijk zijn vooral met een beetje limoen.

We wandelen door het centrum dat gaat sluiten, omdat het 13.00 uur is. Op de valreep kopen we nog een zakje Frankincense en besluiten terug te gaan naar het hotel om onze koffers in te pakken en uit te checken.

We lunchen bij het Grand Hyatt, waar de voorbereidingen voor oudjaarsavond in volle gang zijn. We genieten nog eventjes van het laatste zonnetje aan zee en na een kopje koffie bij Starbucks vertrekken we naar het vliegveld. Met KLM vliegen we om 22.30 uur  terug naar Nederland, om volgens planning op 31 december rond 5.00 uur te landen.

Het rondje Oman is voltooid. We hebben ontzettend genoten van de zon, het afwisselende landschap, de kennismaking met Dubai en Oman, en de vriendelijke bevolking !!!!