31 Augustus 2023

Vandaag gaan we Noord Tenerife ontdekken. We rijden eerst naar Puerto de la Cruz. Het is volop zonnig en 31 graden. Er staan slechts een paar oude gebouwen bij de kust die zijn mooi, maar de rest van Puerto de la Cruz is niet zo aantrekkelijk. Alhoewel het kleinE roStachtige strandje is echt wel zeer fraai. Na een cortado wandelen we wat rond en besluiten we weer verder te gaan.

Ons volgende doel is de wijnregio, dat ligt boven Puerto de la Cruz in de bergen. Het is niet ver rijden, we volgen de TF 324. Er staan meer dan genoeg wijnranken en er zijn ook een aantal bodega’s. Aangekomen bij Bodega La Haya constateren we dat die dicht is. Het weer is in slechts 10 minuten rijden veranderd in een mist deken tussen de bergen. Ons beeld bij de Bodega’s die ‘open zijn voor toeristen’ gaat in deze regio blijkbaar niet echt op. We hadden al geleerd dat de oogst inmiddels al binnen is en dat alleen de Malsavia druif nog niet geoogst is. Die druif moet zo veel mogelijk suiker moet bevatten om er de zoete wijn van te maken. De druiven zien er niet echt fris en fruitig uit…

We besluiten via Icod de los Vinos naar Garachico te rijden. Het staat in de lijst van mooiste dorpjes van Spanje. Het dorpje ziet er inderdaad gezellig uit met een aantal mooie gebouwen, maar of het echt terecht in het lijstje staat vragen we ons af. We lunchen op het pleintje bij de kerk en vervolgen weer onze weg.

Via de kronkelweggetjes aan de westkant van het eiland rijden we terug naar Los Gigantes. Het was niet de meest spectaculaire dag, qua het voldoen aan onze wensen, maar dat weet je ook niet van de voren. Wij vinden Noord Tenerife zo’n beetje aan de westkant van het eiland dus niet de moeite waard. 

Verder was het een prima dagje.

31 augustus 2023