5 September 2023 

We starten vandaag met een wandeling in de bossen van het mooie Anaga Natuurpark. Parque Rural de Anaga bestaat voor een groot deel uit een bergmassief met steile, scherp gekartelde bergtoppen. Een wandeling tussen de grillige stammen vol mos in dit vochtige woud noemt men een reis door de tijd. Bij het informatiecentrum krijgen een kaart en een route met nummer 3 van een uur uitgelegd, ‘Sendero de los Sientidos’ lijkt ons helemaal prima. Het is zonnig en de zon schijnt prachtig door de bossen. De route staat keurig netjes aangegeven. Via een relatief eenvoudige wandeling bereiken we Mirador Cruz Del Carmen, het biedt met prachtige uitzichten over het eiland, de oceaan, La Laguna en in de verte kunne we de top van de Teide weer spotten. Dit park lijkt op het nevelbos dat we al eerder deze vakantie hebben gezien op La Gomera, maar ondanks dat was het een heerlijke wandeling om de dag mee te starten. Met name de geur van het bos is heel speciaal en als het rustig is hoor je het fluiten van de vogeltjes.

We gaan op weg naar een Bodega die open lijkt te zijn, maar helaas bij aankomst is dat niet het geval. We lunchen vervolgens bij het mooie kustplaatsje El Pris, waar overigens een hele mooie ‘natuurlijk’ zwembad is die grenst aan de zee.

We doen een nieuwe poging en rijden naar Bodegas Insulares Tenerife S.A. Die is wel open en ze verkopen ook wijn, maar helaas is het niet mogelijk  om te proeven !!! We zijn wel nieuwsgierig naar een paar lokale druiven die hier gebruikt worden voor de wijn, we kopen een fles wijn die gemaakt is van 100% List谩n Negro. De vari毛teit List谩n Negro is resistent en sterk en kan herkend worden aan donkergekleurde, middelgrote trossen die unieke aromatische en fruitige wijnen opleveren. We zijn dus benieuwd.

Na het enigszins mislukte wijn avontuur, rijden we naar San Crist贸bal da La Laguna. San Crist贸bal de La Laguna is een stad met koloniale architectuur en een charmant centrum. Er zijn tal van historische gebouwen zoals bijvoorbeeld de neoklassieke kathedraal. Het is weer siesta tijd, maar in La Laguna is er nog steeds aardig wat volk op straat waarschijnlijk omdat niet alle winkels gesloten zijn. We wandelen door de gezellige straatjes en bewonderen de historische gebouwen. Het is bewolkt en dat scheelt wel veel qua energie. Alhoewel we na het bezoeken van het historische centrum wel moe zijn van deze dag. Vandaar dat we besluiten terug te rijden naar ons appartement in Tabaiba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 september 2023