8 Juli

We worden wakker en zien een strak blauwe lucht !! Heerlijk, dat ziet er veel belovend uit. We starten met een tour langs de Adegas van Rias Baixas in een van de vijf regios, Val do Salnes genoemd. De Adegas staan super goed aangegeven en het landschap is werkelijk prachtig. We merkten gisteren al dat de wijn in deze regio anders opgevoed worden. De wijnranken hebben een stam van wel 1 ½ a 2 meter hoog, de bladeren vormen een soort dakje en eronder hangen de druiven. Echt fraai, dit hebben we nog niet eerder gezien.

De route leidt ons naar het kustplaatsje Cambados wat ook bekend staat om de place to be voor Rias Baixas wijngaarden. We stoppen voor een lunch langs de kust. Daarna rijden we door naar het schiereiland en bezoeken O Grove. Het is er behoorlijk druk met auto’s, we denken met name voor boottochtjes naar de eilandjes in de buurt. Bij de visafslag verkopen ze verse vis. We kopen kokkeltjes voor het diner vanavond. Daarna wandelen we nog even het oude centrum rond.

Vervolgens volgen we de volledige kustroute terug richting Sanxenxo. Er zijn heel veel prachtige strandjes en baaitjes met geweldig uitzicht. Onder andere het mooie strand van A Lanzada ligt langs de weg naar het schiereiland. We wisten niet dat het in deze regio zo mooi was.

Terug in ons appartement besluiten we van het mooie weer te genieten en gaan naar het prachtige zwembad. We nemen plaats op de heerlijk zachte ligbedjes en gaan zelfs zwemmen. Het water is heerlijk warm, dus niets houdt ons tegen!

Als afsluiter van de middag rijden we naar Adego Eidos waar we hartelijk worden ontvangen en op het mooie terras vier Albarino wijntjes mogen proeven. Bijzonder is wel dat het niet echt onze smaak is, maar goed daarom ga je proeven!

Het was echt een super leuke mooie zonnige vakantie dag, we hebben er enorm van genoten.

Voor het diner gaan we de kokkeltjes bereiden, heerlijk om zelf je maaltje klaar te kunnen maken.

8 juli 2021