7 Juli

Onze reis door Galicia wordt vervolgd door een tripje richting Rias Baixas. Het is 230 kilometer rijden. We vertrekken richting Ribadavia en bewonderen het geweldige landschap. We wisten wel dat deze region van Spanje erg mooi was maar konden ons niet voorstellen dat de bergachtige omgeving zo enorm uitgestrekt is. We volgen voor het grootste deel van de route de rivier Minho wat zorgt voor geweldig uitzicht en veel afleiding tijdens de rit.

Na Ribadavia besluiten we naar Tui te rijden, niet echt onderdeel van onze route maar we zijn nieuwsgiering naar de grensplaats. Daar ligt de grens midden in de rivier de Minho tussen Spanje en Portugal. Ook deze rivier is erg belangrijk voor de wijnbouw.Tui ligt boven op een heuvel en kijkt uit op de rivier Minho. Vanaf Tui heb je zicht op de Portugese burcht Valenca. Tui is uitgeroepen tot artistiek-historisch erfgoed. De stad gedomineerd door een vestingachtige 11e-13e 2 eeuwse kathedraal met Romaanse fundamenten. In de oude stad zijn booghuizen met wapenschilden, smalle straatjes, kloosters en een aantal kerken te zien, waaronder de barokko kerk San Telmo. We vonden het erg leuk om enigszins om te rijden en Tui te bewonderen.

Na Tui rijden we naar Sanxenxo waar we twee nachten verblijven bij Augusta Welness Resort. Het is duidelijk dat we weer een wijnregio in rijden door alle wijnranken die her en der op de Bergen zijn aangeplant. Rias Baixas staat met name bekend om de wijn van de Albarino druif. We checken in en zijn tevreden met onze kamer. We hebben een prachtige familie kamer met mooi uitzicht en een keuken. We kunnen dus lekker weer zelf koken!

We wandelen richting het strand en treffen daar een geweldige gezellige baai aan met zonaanbidders. Wat een prachtige omgeving is het hier. De zon schijnt en het water is prachtig blauw – groenig!!! En een geweldige afwisseling van onze reis, om nu bij de Atlantische ocean te mogen gaan genieten.

7 juli 2021