18 Mei 2013

Donderdagavond 16 mei om 21.00 uur zijn we vertrokken met KLM voor een rondreis op het prachtige eiland Bali. De vlucht vertrok keurig op tijd en na een tussenstop in Singapore landden we volgens schema 19.15 uur op Bali. Avis stond ons keurig op te wachten en na een korte rit van 20 kilometer komen we aan in Nusa Dua.

Nusa DuaĀ is een moderne badplaats gelegen op het schiereiland Bukit Badung.De bouw van de badplaats begon in 1973, het doel was om op Bali een luxe badplaats te creĆ«ren voor met name buitenlandse gasten zonder dat de traditionele toeristische trekpleisters als Kuta en Denpasar. De luxe hotels zijn gebouwd in de tradionele Balinese stijl, in de omgeving kanĀ worden gegolft, gedoken en gesnorkeld. De hoge prijzen en het geringe nachtleven maken Nusa Dua minder geschikt als verblijfplaats voor rugzaktoeristen.

Na een paar checks onderweg komen we aan bij het Laguna Resort & Spa. We worden hartelijk ontvangen en zeer efficiƫnt geholpen. Direct een welkomst drankje, iemand die de auto weg zet en iemand die zich ontfermt over de koffers. Heerlijk, wat een verwennerij. De kamer is perfect met balkon dat uitzicht biedt op een mooie tuin. Het Resort is prachtig en luxe. Voordat we het weten zitten we aan het strand met een lekker drankje bij te komen van onze reis.

Na een goede nachtrust genieten we van een enorm uitgebreid ontbijt, waarna we een stukje gaan wandelen langs de kust. Het is ongeveer 30 graden en bewolkt, maar dat duurt niet lang. Als de zon doorkomt nestelen we ons op een strandbedje en rusten heerlijk uit genietend van het geruis van de zee en uiteraard het uitzicht op de zee.Ā We hebben ons voorgenomen dat dit alles is wat we vandaag zullen doen, RUST……..

Voor het diner bekijken we de opties op het Resort. Bij het strand krijgen we een tafeltje aangeboden, waar we romantisch dineren met uitzicht op zee en dansende fakkels voor ons.

 

18 mei 2013