22 mei 2013

Gisterenavond hebben we voor de komende twee nachten ‘The Lovina’ aan het strand geboekt. De weg/ het karrenspoor om The Raja Singha in de bergen te bereiken zit ons dwars. Door het slechte pad voelen we ons gevangen in luxe.  Het is werkelijk niet te doen in het donker terug te gaan, overdag is het al een enorme uitdaging heelhuids aan te komen. Daarnaast willen we gewoon kunnen gaan en staan, waar en wanneer het ons uitkomt.

Na het ontbijt rijden we richting het westen van Bali. Het eerste deel is wederom heel druk, het tweede deel is een stuk rustiger. Bij Permuteran drinken we aan het strand van Ametha Bali Villas een dubbele espresso, waar we maar liefst 12 euro voor afrekenen. Het is echt absurd wat men op Bali bij de Resorts durven te vragen voor een hapje, drankje, lunch en diner.

Permuteran is voornamelijk geliefd voor het snorkelen of duiken, het koraal schijnt erg mooi te zijn. Wat wij vooral erg leuk vinden, is dat we onderweg  het echte Balinese leven zien. Werkelijk alles vervoeren de Balinezen op de scooter, vrouw en kinderen, kippen, autobanden, echt alles !! We rijden weer terug richting Lovina en zien dat de bewolking in de bergen voor een groot deel is weggetrokken.

We besluiten daarom de bergroute richting Munduk te volgen. We bewonderen het mooie groene bergachtige landschap, de drogende noten en kruidnagels, maar irriteren ons ondertussen enorm aan het rijgedrag op Bali. Je moet echt wel stalen zenuwen hebben om van A naar B te komen. We passeren allerlei kleine dorpjes waar het ‘normale leven’ op Bali te aanschouwen is. In Munduk ‘vluchten’ we uiteindelijk een parkeerplaats op, dat toevallig van een restaurant blijkt te zijn, met geweldig uitzicht. We bestellen een tosti en een vers sapje om bij te komen, ook hier is de rekening 17 euro. We zijn moe en besluiten dezelfde route terug te rijden en hopen dat we het hotel eenvoudig vinden. Ons een weg banend over een weg bezaaid met scooters en auto’s die rijden als gekken en alsof ze met niemand rekening hoeven te houden, bereiken we ruim een uur later weer de kust.

Om 17.00 uur checken we in bij ons nieuwe hotel en worden naar onze prachtige kamer gebracht met uitzicht op het zwembad en het strand. Heerlijk, opnieuw weer lekker luxe. We strijken neer op een zitzak/ligzak aan het strand, bestellen een drankje en bewonderen een werkelijk adembenemend mooie zonsondergang. De irritatie over het verkeer vandaag verdwijnt als sneeuw voor de zon…….

Na een douche eten we langs het strand een nasi-tje en sluiten we af met een espresso. He wat een heerlijke dag, we hebben weer veel gezien en voor het overgrote deel toch genoten van het ‘echte’ Bali.