27 mei 2013

Het is onze laatste volle dag op Bali, we checken uit bij Puri Santrian na het ontbijt en zijn van plan het schiereiland Bukit Badung rond te rijden. Het is erg druk richting het vliegveld van Denpasar, we staan meer stil dan dat we kunnen rijden. Als we het Schiereiland oprijden zien we langs de weg de Bali Galerie. In de hoop dat de verkeersdrukte oplost, parkeren we de auto en bezoeken het ‘tax free’ winkelcentrum waar met name ‘grote’ merken, Dior, Gucci, Burberry etc worden aangeboden. Uiteraard ook parfum, drank, sigaretten en lokale producten. Als je hier sigaretten koopt kan je die afhalen op het vliegveld. We lopen naar een tweede centrum waar we koffie drinken met een zoetertje bij Starbucks. Als we onze route willen vervolgen staat het verkeer helaas nog steeds vast.

Het schiereiland Bukit Badung ligt ongeveer 4 kilometer ten zuiden van Kuta. Een 5 km lange smalle strook verbindt het schiereiland met Bali en in tegenstelling tot wat je zou kunnen denken, is er een wereld van verschil tussen het schiereiland en de rest van Bali. Het duurt heel lang eerdat we de westkant van Bukit bereiken, het blijft maar druk. Dit schiet echt niet op, hier worden we niet vrolijk van. We besluiten te kijken of de oostkant minder druk is, waar we tenslotte ook heen moeten. De laatste nacht brengen weer door in het luxe Resort The Laguna in Nusa Dua. Ook hier is het verkeer gewoon te druk om tegemoet te komen aan ons plan, gewoon wat strandjes te bekijken en relaxed Bukit rond te rijden. Nusa Dua werd in 1973 aangelegd om op Bali een luxe badplaats te creëren voor buitenlandse gasten zonder dat de toeristische trekpleisters als Kuta en Denpasar verder zouden worden belast. Wat we in ieder geval meekrijgen is dat er is duidelijk verschil tussen de rest van Bali en de westkant van het Schiereiland.

Als we richting het Resort rijden komen we weer langs een shopping mall, wat door de Lonely Planet redelijk afgekraakt wordt. We besluiten toch maar even te gaan kijken en treffen een gezellig winkelcentrum aan met mooie winkels en restaurantjes. Bij Starbucks drinken we een koffie, waarna we wat winkelen en leuke dingetjes aanschaffen. We verorberen nog een broodje voordat we bij ons Resort inchecken.

Onze kamer biedt gezellig uitzicht over het hele Resort, de lagoon en de restaurants. Hmm, heerlijk zo willen we onze vakantie afsluiten. We wandelen naar het restaurant om een tafel aan het strand voor vanavond te reserveren en staren verbaasd naar de zee. We strijken neer bij de bar aan het strand en staan verbaasd dat hier het zeewater ook zo laag staat als in Sanur. Ook hier staan lokale vissers te vissen, een verschil is dat we opeens de Vulkaan voor een groot deel zien…

De eerst twee dagen van onze vakantie, hebben we het zeewater niet zo laag zien staan en ook de vulkaan was in geen velden of wegen te bekennen. Wat een bizarre ervaring zeg, er zit maar 10 dagen tussen. De wind komt vandaag uit land, misschien dat hier de oorzaak in te vinden is?? JW rent terug naar de kamer voor het fototoestel, het uitzicht is echt geweldig!!

Kijkend naar het schouwspel voor ons genieten we van ons drankje en de rust, alhoewel het nu drukker is op het Resort van 10 dagen geleden. We nemen een douche en gaan dineren. De gerechten zijn hier kwalitatief zeer goed, eigenlijk straalt het hele Resort dat uit, eerst kwaliteit, service, vriendelijkheid en dan pas snelheid/efficiëntie.

Na het diner wandelen we langs de kust over een keurig aangelegd pad langs de mooie Resorts, nagenietend van een mooie bijzondere avond.