25 mei 2013

Na een eenvoudig ontbijt vertrekken we richting Sanur. Als we op weg gaan, zien we dat de Gunung Agung Vulkaan eindelijk zichtbaar is. We stoppen snel voor een foto, voordat die weer in de bewolking verdwijnd. De Gunung Agung Vulkaan is 3142 meter hoog en daarmee de hoogste berg in Bali. Als hij niet omringd is door wolken, kan de vulkaan vanuit bijna elk punt op Bali en omliggende eilanden gezien worden. Deze berg is voor de bevolking het geografische en religieuze centrum. De bevolking slaapt met hun hoofd richting vulkaan. Het is de ‘navel van de wereld’. De vulkaan is in 1964 voor de laatste keer actief geweest.

De weg langs de kust is prachtig en afwisselend, deels door de bergen en deels langs de kust. In Candidasa lunchen we bij een Duitse Bakery die vermeld staat in de Lonely Planet. Op weg naar Semaraja zien we ineens een ceremonie aan zee. We stoppen, en aanschouwen het offer ritueel.

Aangekomen bij Semaraja, ook wel Klungkung genoemd, parkeren we de auto en wandelen we het centrum door. We komen bij een antiek winkeltje een  Delfsblauw bord tegen van de VOC, dat aangeboden wordt voor 400 euro. Met kunst en kitsch in ons achterhoofd en er zelf absoluut geen verstand van hebbend, laten we het toch maar gewoon achter in de winkel. Iets verderop zien we een Pasar, dat via een trappetje naar beneden toegankelijk is. We vinden het grappig om te zien hoe en waar de Balinezen hun inkopen doen…..

Rond 16.00 uur bereiken we Sanur en checken we in bij Puri Santrian. Onze kamer bevindt zich in het ‘club’ gedeelte, gelukkig maar want de normale kamers staan wel heel erg dicht op elkaar. We wandelen naar de beach bar voor de afternoon tea. Als we daar aankomen staren we teleurgesteld naar een droogliggend strand. We drinken onze koffie en verorberen de zoetjes. We waren van plan aan zee nog even een boekje te lezen, maar besluiten uiteindelijk een wandeling langs het strand van Sanur te maken. JW is hier 16 jaar geleden geweest en is benieuwd of hij het toenmalig onderkomen nog kan vinden. Na een fikse wandelen arriveren we weer bij het hotel. We nemen een douche en wandelen via de voorkant van het hotel de winkelstraat van Sanur in op zoek naar een restaurant. Uiteindelijk kiezen we voor een gezellig restaurant met live muziek, waar we heerlijke saté voorgeschoteld krijgen dat wordt opgediend op een mini barbecue.

Het was weer een leuke dag, we hebben veel gezien van het ‘normale’ Balinese leven.