15 September 2021

We zijn vanmorgen in 1.45 uur met KLM naar Nice gevlogen. Rond 12.30 uur hebben we de auto opgehaald bij Avis en konden we direct op pad.

De route naar Moutiers Sainte – Marie duurt ongeveer 3:30 uur en brengt ons langs een geweldig mooi bergachtig landschap. De voorspellingen voor het weer waren niet veelbelovend, maar viel erg mee. Op een enkele behoorlijke regenbui en wat bewolking is het toch een aardige dag geweest. Gelukkig maar, want daardoor hadden we bij droog weer ook geweldig uitzicht op de Gorge Du Verdon. De Gorge du Verdon is een kloof die ligt tussen Castellane en Moustiers-Sainte-Marie en is de bekendste en grootste kloof van Europa. De canyon is uitgesleten door een rivier, de Verdon, over een lengte van 25 kilometer. De rotswanden zijn wel 700 meter hoog en zeer imposant. Het is een geliefd gebied bij bergbeklimmers en natuurliefhebbers. Het uitzicht bij Point du Sublime is echt het mooist.

Rond 17.30 arriveren we in Moutiers Sainte – Marie en checken in bij Hotel Particuliere Lumieres. We hebben een klein maar gezellig appartement wat prima is voor een nacht. We zetten de koffers binnen en gaan direct Moutiers Sainte – Marie verkennen. Het is echt een heel mooi plaatsje dat bekend staat om het ‘faience’, een soort aardewerk dat gekenmerkt wordt door zijn glazuurdecoratie. Het is echt een pittoresk stadje, het wordt ook wel gezien als de parel van de Verdon. Het is er dan ook prachtig met veel gezellige pleintjes, bijzondere straatjes en authentieke huisjes. Het stadje is gelegen op een rots tussen de Gorges du Verdon en het Lac de Sainte-Croix. Op een hoger gelegen rots staat een mooi kapelletje, echt mooi en wat een leuk begin van onze vakantie.

We halen boodschappen voor het diner en genieten van ons gekneuter. Na het eten maken we nog een avondwandeling door het stadje en sluiten de eerste vakantie dag af met een heel goed gevoel.

15 september 2021