15 September vertrekken we richting Nice voor een rondreisje in Zuid Frankrijk, hieronder een aantal bezienswaardigheden die we willen bezoeken en bijgevoegd de route die we uitgestippeld hebben.

De Gorges du Verdon of de Grand Canyon du Verdon is een kloof op de grens van de departementen Var en Alpes-de-Haute-Provence in het zuiden van Frankrijk.

De Mont Ventoux is de hoogste top in de wijde omtrek. Zijn bijnaam de ‘reus van de Provence’ is dan ook volledig logisch. Het feit dat deze berg zo hoog boven zijn omgeving staat zorgt ook voor een meteorologisch bijzonder klimaat.

De Luberon is een bergmassief en wordt gekenmerkt door prachtige heuvels, rotsformaties, uitgestrekte wijngaarden en pittoreske bergdorpjes.

De Provence is een gebied in het zuidoosten van Frankrijk. De Provence ligt tussen de Middellandse Zee, het Rhônedal en Italië, voor het overgrote deel in de administratieve regio Provence-Alpes-Côte d’Azur.

Met de Côte d’Azur wordt het oostelijke deel van de Franse en Monegaskische Middellandse Zeekust aangeduid.Het gebied staat bekend als een van de duurste en meest luxueuze plekken van de wereld.

14 september 2021