15 September

We rijden langzaam weer terug richting huis nog 1100 kilometer… en een paar dagen vakantie resterend. Die brengen we door in de Elzas. We nemen de snelweg en rijden via Zwitserland. Op enige vertraging voor weg werkzaamheden en de bekende tunnels na verloopt de reis prima.

Via https://www.ruedesvignerons.com had ik vanuit huis al een tour en tasting gereserveerd om 15.00 uur bij Maison Cattin in Voegtlinshoffen. We arriveren daar om 14.50 uur dus dat hebben we goed gepland. Het oogsten is in volle gang. We krijgen een privƩ tour door de wijnkelder en uitleg hoe een en ander werkt in deze regio. Maison Cattin is heel groot, ze hebben in het dorp een oude en een nieuwe locatie maar ook verschillende productie locaties. Er staan tractoren in de rij om de geoogste druiven aan te bieden van andere eigenaren dan Maison Cattin zelf, want Maison Cattin koopt ook druiven uit de regio op. De wijngaarden en de druiven moeten wel aan strenge eisen voldoen en of alle voorgeschreven regels gevolgd worden wordt door hen streng gecontroleerd. Op het dakterras vinden de proeverijen plaats, zij nemen alle tijd voor ons maar wij willen eigenlijk wel een beetje opschieten. Ook dat is geen probleem en daar gaan zij goed in mee. Wederom krijgen we bij de wijntjes zeer goede uitleg over de druiven, het productie proces, de kwaliteit en kwantiteit. Het was zeer de moeite waard en erg leuk. Uiteraard nemen we een wijntje mee. We kiezen voor de Riesling Grand Cru.

Om 16.15 rijden we naar Barr om de sleutel op te halen van het prachtige appartement Panorama Alsace. We zijn hier in mei 2019 ook geweest en hebben toen echt enorm genoten. Als we de deur open doen voelt het als thuiskomen….

Uiteraard bewonderen we weer het geweldige uitzicht over de vallei en Barr. We gaan ons hier best nog wel vermaken. We worden al weer enthousiast van de gezellige dorpjes.

TIP: Ga naar de website: https://www.ruedesvignerons.com om alle opties voor wijntours en tasting in heel Frankrijk te onderzoeken. Deze site is echt heel erg handig als je tour en tasting mogelijkheden zoekt in Frankrijk en eenvoudig te boeken. (en zelfs eenvoudig te annuleren indien nodig)

15 september 2020