27 Augustus 2023  

Gisteren hebben we een parkeerplaats gereserveerd bij. Parque Nacional Caldera de Taburiente. Er is maar beperkte parkeer ruimte en van 12 uur tot 14.00 uur was er nog een plekje voor ons vrij. (Dank Lonely planet voor de tip). In 30 minuten rijden we vanuit Los Llanos naar Caldere de Taburiente waar we kunnen gaan genieten van een prachtige wandeling.

We parkeren de auto bij de zuidoostelijke kraterrand bij uitzichtpunt La Cumbrecita. We krijgen wat uitleg van de vriendelijke meneer die toezicht houdt en gaan op pad. 

Het is een rondje door een piek klein deel van het grote natuurpark met verschillende uitkijkpunten. De eerste kilometer is relatief eenvoudig, het tweede deel van het rondje is echt goed te doen voor iedereen die net als ons een redelijke conditie heeft.

Er was lange tijd twijfel of het enorme gebied van de Caldera de Taburiente een gigantische caldera of vulkaankrater was, men geeft nu aan dat het een erosiekrater is. De Caldera heeft een doorsnede van ongeveer 10 kilometer en op sommige plekken torenen de wanden 2000 meter boven de calderabodem uit. Het hoogste punt is de Roque de los Muchachos op de noordwand met een hoogte van 2426 meter. De telescopen van het Observatorium Roque de los Muchachos bevinden zich vlak bij de top.

Zoals aangegeven wandelen we eerst 1 kilometer genietend door het indrukwekkende park en komen we aan bij het uitkijkpunt Lomo de Las Chozas. Vervolgens dalen we een stuk af en vervolgens gaan we weer een stuk omhoog om uit te komen bij Mirador de Los Roques. De rostsen zijn echt heel hoog net als de naaldbomen overigens. De twee kleine stipjes boven op de berg zijn vast van het Observatorium. Deze wandeling was echt absoluut de moeite waard wat een mooi gebied!

In de middag brengen we nog even een bezoek aan het strand van Tazacorte, waar het overigens ineens super warm (32 graden) was geworden. Na een ijsje op een terras keren we terug naar Los Llanos.

Het was weer een mooi ervaring vandaag, we hebben genoten.

 

 

 

27 augustus 2023